szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Nem tudom, ki és milyen motivációból írta vagy szövegeztette meg” – mondta a politikus a róla szóló cikkről a Mandinernek adott interjúban. Palkovics saját bevallása szerint „lízingelt” miniszter.

“A lemondási szándékomat híresztelő cikk nem több a szokásos hazug baloldali hangulatkeltésnél” – mondta Palkovics László a Mandinernek. Az innovációs és technológiai miniszter a 444.hu egy korábbi írására reagált így. Ebben azt állította a lap, hogy Palkovics december végén le akart mondani, mert megelégelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egymás után vette le a tábláról az embereit.

Palkovics László szerint mindössze két igaz állítást fedezett fel a 444 cikkében, hogy “valóban fegyelmezett harcos vagyok, és a korábbi államtitkár, Kaderják Péter tényleg a hazai energiapolitika első számú szakértője”.

Nem tudom, ki és milyen motivációból írta vagy szövegeztette meg, azt viszont igen, hogy Magyarország komoly versenyelőnye a 2010 óta jellemző, tartós politikai stabilitás. Abban biztosan nem leszek partner, hogy bárki légből kapott találgatásokkal bomlassza a magyar kormány egységességét. Különösen a vírusválság okozta világméretű bizonytalanságok közepette veszedelmes azt fontolgatva rabolnunk egymás, akár értelmes munkára is fordítható idejét, hogy melyik miniszter mennyire erős, melyik klubba tartozik, vagy éppen van-e kedve dolgozni”

– mondta most a Mandinernek Palkovics.

A miniszter elismerte, hogy járt Orbán Viktornál, de ebben szerinte semmi szokatlan nincs. Ugyanis a kormányfő “a kormányüléseken túl is rendszeresen egyeztet a tárcavezetőkkel, hiszen egyes ügyeket érdemes külön, alaposabban átbeszélni. A legutóbbi megbeszélés az eddigiekhez hasonlóan pozitív és előremutató volt, semmiféle lemondásról nem esett szó közöttünk” – mondta Palkovics a lapnak. Arra ugyanakkor nem adott egyértelmű választ, hogy 2022-ben is folytatja-e. “Hogy 2022-ben mi történik, azt majd meglátjuk, ha odaértünk”.

A minisztert a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyéről is kérdezte a lap. Ennek előzménye, hogy a napokban több oktató is távozott az intézménytől, akik helyét újak vették át, többek közt a botrányos interjújáról is ismert Velkovics Vilmos. Róluk Palkovics azt mondta, “az egyetem hivatalos közleményében én tiszteletreméltó művészemberek neveivel találkoztam, ráadásul jelentős részük eddig is ott tanított. Az tényleg nagy baj lenne, ha nem a szakmai rátermettség számítana. Majd a szenátus eldönti, hogy ezek az emberek alkalmasak-e".

Azt is mondta a miniszter, hogy “az SZFE esetében egy kultúrharc zajlik”.

Két irányzat próbál egymással zöld ágra vergődni: a régi, amelyik eddig egyedüliként volt jelen a Színművészetin, és az új, amelyik most be szeretne kerülni. Semmiképpen nem helyes, ha az adófizetők pénzén kizárólag egyféleképpen tanítanak egy intézményben”

– fogalmazott.

Palkovics saját bevallása szerint egy "lízingelt" miniszter. "Orbán Viktor még 2014-ben a világ egyik legjobban működő járműipari cégétől, a Knorr-Bremsétől kért el meghatározott feladatok elvégzésére. A megbízatásom addig szól, amíg ezeket teljesítem".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?