szerző:
Ballai Vince
Tetszett a cikk?

Hiesz György nem érti, miért épp az ő neve került napvilágra azok közül, akik nem egészségügyi dolgozóként kaptak oltást Gyöngyösön január elején. A polgármester azt mondta, a reakciók után már nem adatná be magának az oltást.

Ha azt a másik 39 embert is név szerint megszólítja a sajtó, aki vele együtt koronavírus-oltást kapott, akkor válaszol arra a kérdésre, hogy valóban kapott-e oltást a felesége is vele együtt – mondta a hvg.hu-nak Hiesz György gyöngyösi polgármester. A baloldali pártok támogatásával megválasztott városvezetőről a hét elején derült ki, hogy még január elején megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor, amikor arra még csak az egészségügyi dolgozók voltak jogosultak. Szerdán a Mandiner.hu már arról írt, hogy a polgármester felesége, háziorvosa és annak felesége is megkapta az oltást.

A polgármester, akit hivatalán keresztül értünk el, a hvg.hu-nak azt mondta, hogy január elején egy orvos ismerőse szólt neki arról, hogy van maradék oltás a Bugát Pál Kórházban, és van lehetősége beadatni. Ekkor felhívta a háziorvosát, hogy mit tegyen, aki azt mondta, használja ki a lehetőséget. A polgármester szerint nem ő volt az egyetlen, aki nem egészségügyi dolgozóként jutott hozzá a vakcinához Gyöngyösön. A vele együtt oltakozó csoportban volt orvos is, de “jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő is. Az ő nevüket mégsem firtatták” – mondta a polgármester, aki számára rejtély, hogy miért pont az ő, háziorvosa, illetve az orvos feleségének a neve vált ismertté az ügyben.

Hiesz György azt állítja, nem tudott arról, hogy a maradék adag oltások beadását bármilyen protokoll szabályozná, és esetleg tiltaná, hogy azokat mások is megkapják az oltási tervben meghatározottakon kívül. Müller Cecília országos tiszti főorvost idézte, aki azt mondta egy múlt heti tájékoztatón, hogy nem fordulhat elő, hogy egy adagot is kidobjanak.

“Ha tudtam volna, hogy tilos, visszautasítottam volna. Nem mentegetni akarom magamat, de világosan kellene látni, hogy nincs leszabályozva ez a rész” – mondta a polgármester, aki megismételte, amit korábban a Gyöngyösi Televíziónak mondott, hogy senkit nem kényszerített arra, hogy beadják neki az oltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Burai Vera Élet+Stílus

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Ők azok, akik folyamatosan a gyerekeink közvetlen közelében vannak, így fokozottan kitettek a fertőzésnek. Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél előbb beoltsák őket – állítja írásában Burai Vera, aki szerint a pandémiás időszakban az oktatás rendszerszintű problémái felnagyítódnak. Az előnyösebb helyzetben lévő iskolák pedig még inkább elhúznak a kevésbé szerencsés helyzetben lévő iskoláktól.

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról