Orbán megmutatta, miket pipált be a nemzeti konzultáción

Orbán megmutatta, miket pipált be a nemzeti konzultáción

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három kérdésre is úgy adott választ, hogy látni a felvételen, mit támogat.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videóban buzdít arra, hogy minél többen töltsék ki a kormány újranyitásról szóló nemzeti konzultációs kérdőívét. Miközben erről beszélt, lehetett látni a hétfő este publikált felvételen, hogy ő maga miket ikszelt be, a hét kérdésből három esetben is mutatta a kamera.

Kiderült, hogy ő úgy gondolja, a korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, ahelyett, hogy egy nagy nyitás lenne. Támogatja azt, hogy azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen, vagy már átestek a betegségen, kapjanak felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Azzal is egyetért Orbán, hogy amint a járványhelyzet engedi, az első lépések között az este 8 óra utáni kijárási tilalmat oldják fel.

A kormányfő a videóban azt mondta egyébként, mindenkinek számít a véleménye arról, hogy milyen körülmények között, hogyan, hány lépésben történjen a korlátozások feloldása, de hogy ez mikor történik meg, abban a járványügyi szakemberek szava lesz a döntő.

Nagy Iván Zsolt: Orbán mákonya

A miniszterelnök ki tudja hanyadik alkalommal mondja be kormányzása legálságosabb kifejezését, veszi elő a néphülyítés intézményesítésének legpofátlanabb eszközét: a nemzeti konzultációt. Olyan helyzetben, mint a mostani, felelős vezető nem áll elő ilyen mákonnyal. Vélemény.

Hozzászólások