szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterelnök nőnap alkalmából külön köszönetet mondott Müller Cecília országos tiszti főorvosnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

1 002 714 embert oltottak be eddig koronavírus ellen Magyarországon - közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Ezzel messze az európai uniós átlag fölött vagyunk. Komoly, tekintélyes országokat, mint Németország és Ausztria is meg tudtunk előzni"

- mondta el a miniszterelnök a Vakcinainfó Extra 5. részében.

Orbán háláját fejezte ki az oltások lebonyololításáért az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak, hozzátéve, hogy mivel a felsoroltak között több a hölgy, nekik a mai nőnap alkalmából is külön is köszönetet mond, ahogy foglamazott: "ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is". Orbán hozzátette, hogy első helyen Müller Cecília országos tiszti főorvos asszonynak mond köszönetet.

A miniszterelnök közölte, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeznek majd.

A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk"

- tette hozzá.

A miniszterelnök a szombati Vakcinainfóban azt közölte, hogy a mögöttünk álló hét végére elérjük a 1 milliós beoltottsági számot - ez így is lett. Orbán akkor azt is mondta, hogy április elejére 2,5 millió, május elejére pedig több mint 4 és fél millió ember lesz beoltva Magyarországon, utána érik el a 7-8 milliós számot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát

Orbán Viktor messzire vitte Magyarországot a demokráciától, de most az európai szövetségesek ellene fordulnak, azaz az EU a jelek szerint már nem lesz olyan kényelmes fészek a feltörekvő autokraták számára, mint amilyen volt az utóbbi években. Ezt R. Daniel Kelemen, a Rutgers Egyetem politológiaprofesszora fejti ki a Washington Post vitarovatában.

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat