szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban kórházakba járt, most a Hungaropharma X. kerületi telephelyére ment.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Vasárnap hajnali 3.44-kor érkezett Orbán Viktor miniszterelnök arra a raktártelepre, ahonnan minden hajnalban kiszállítják a vakcinákat a teherautók. Néhány szót váltott az ott dolgozókkal, majd arról beszélt, oltásnál mindig ápolónőkre és orvosokra gondolunk, pedig a rakodómunkásokra, pilótákra, sofőrökre, anyagkiadókra is kellene, hiszen az ő munkájukkal kezdődhet meg az oltás.

Orbán szerint ha holnap és holnap után is rendben mennek a dolgok, jó esély van arra, hogy a húsvét utáni első, második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott. Ez pedig azzal is jár, hogy annak a másnapjától este 10-kor kezdődik a kijárási tilalom, a boltok fél 10-ig lehetnek nyitva (bent meghatározott számú vevővel), és elindulhatnak a szolgáltatások is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16–18 éveseket is felvesznek a listára

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16–18 éveseket is felvesznek a listára

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól