szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A férfi a nőt és magát is megszúrta egy 20 centis konyhakéssel.

Az elsőfokú ítéletet helyben hagyva életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság kedden azt a 34 éves férfit, aki késsel halálra szurkálta élettársa két tizenéves gyerekét.

A férfi 2018. november 26-án az éjjeli órákban részegen érkezett haza az élettársával és annak két gyerekével közösen használt ózdi lakásba. Magához vett egy 20 centis konyhakést, amellyel a nőt kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután egy másik késsel az egyik gyerekre támadt, őt is kétszer mellkason szúrta.

A másik gyerek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a férfi utolérte és három vágást ejtett a fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta. A két gyerek a helyszínen életét vesztette.

A férfi a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát nem engedte ki a lakásból, és mentőt sem hívott hozzá. A nőnek több óra elteltével sikerült megszöknie a lakásból, de a férfi utánament. Végül a szomszédok értesítették a rendőrséget. Miután a férfi ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát. A nőt és a késelő férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az első fokon eljáró törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Ezt azt ítéletet hagyta most helyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!