szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nő a második gyermekét várta.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden 207 áldozata volt a koronavírusnak, köztük egy 34 éves gyermeket váró nőt is feltüntetett az elhunytak adatait tartalmazó oldal. A várandósságot az alapbetegségek között tüntették fel.

Egy 34 éves várandós nő is elhunyt a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány hatásairól kérdezte a Policy Solutions az embereket: a járványtól szinte mindenki fél, de az politikai oldaltól függ, mennyire tartjuk elégségesnek az ellene hozott intézkedéseket.

A Telex információja szerint egy budapesti óvónőről van szó, aki a második gyermekét várta. A nő négy hete fertőződött meg, 30 hetes terhes volt, az orvosok császármetszést végeztek rajta, majd lélegeztetőgépre tették.

A TündérPakk Közhasznú Alapítványnak az óvónő barátnője írt levelet korábban, amiből kiderült, hogy a pici baba egészséges és elérte a 2 kg-ot, nemsokára hazaengedik. „Apukája most kezdhet hozzá bejárni a kórházba, hogy megtanulja a pici körüli tennivalókat, a korababák gondozásának fortélyait”.

Az óvónő tegnap elhunyt, a férje egyedül maradt két kicsi gyerekkel. Az alapítvány gyűjtést szervezett a családnak.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!