szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

D. Csabát egy horvát és egy magyar férfi megöléséért ítélték el.

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak a vajdasági sorozatgyilkosnak az ügyében, akit a Fővárosi Törvényszék korábban úgy ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, hogy 40 év elteltével feltételes szabadságra bocsátható. A vádhatóság azt akarja elérni, hogy D. Csaba soha ne kerülhessen ki a rácsok mögül.

A Fővárosi Főügyészség a szerb-magyar kettős állampolgár ellen előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint D. Csaba 2018 júliusában Amszterdamba utazott, ahol álhajat viselve terepszemlét tartott egy kávézóban, ahova az a horvát férfi járt, akit meg akart ölni. Július 30-án álruhában visszatért a helyre, és tarkón lőtte a férfit, majd elhagyta a helyszínt.

A csantavéri születésű D. 2018 őszén került a magyar hatóságok látókörébe, azután, hogy megtalálták egy magyar férfi holttestét Budapesten, a Szilas-patak mellett. Az ügyészség szerint D. elhatározta, hogy végez egy kábítószer-kereskedővel, ezért találkozót beszélt meg vele szeptember 19-én az esti órákra a XV. kerületben. A helyszínen aztán elterelte a figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó csomagokat adott át megvizsgálásra, majd fejbe lőtte, holttestét pedig a patak medrébe húzta.

D. azután hamis okmányokkal külföldre utazott. 2019. március 1-jén egy prágai szállodában fogták el cseh rendőrök.

Az ügyében hozott elsőfokú ítélet ellen nemcsak az ügyészség, hanem ő és védője is fellebbezett, teljes körű felmentésért, továbbá a büntetés enyhítéséért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!