szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar rendőrség már felvette a kapcsolatot a cseh társszervekkel.

Egy prágai szállodában sikerült elfogni Dér Csabát, a több országban is körözött szerbiai magyar bérgyilkost. A cseh rendőrség március elsején éjszaka ütött rajta a férfira. A magyar nyomozó hatóság már felvette a kapcsolatot a cseh társszervekkel – írta honlapján a rendőrség.

A Ripost információi szerint a férfit az Amadeus Hotelban sikerült elkapnia a cseh hatóságoknak.

A magyar rendőrség azért adott ki európai és nemzetközi elfogató parancsot a férfi ellen, mert a gyanú szerint Rákospalotán a Szilas-pataknál megölt egy sikeres építési vállalkozót. Dér Csaba azonban nemcsak Magyarországon, hanem Hollandiában és Szerbiában is hidegvérrel gyilkolt.

A róla készült portrénkban azt írtuk: a szerb rendőrség szerint a bérgyilkos eddigi utolsó áldozata az ismert kábítószercsempész Alekszandar Sarac sógora, a 37 éves Nebojsa Markovics volt, akinek valószínűleg azért kellett meghalnia, mert a bérgyilkos megrendelői az ártatlan, éppen egy babakocsit autójából kiemelő ember lelövetésével akartak üzenni Saracnak.

©

A szerb rendőrség, amely átfogó hajszát indított Dér ellen, azt gyanítja, hogy több, egyelőre megoldatlan gyilkosság is fűződik a nevéhez, többek között ő ölhette meg az 57 éves ügyvédet, Misa Ognjanovicsot is.

„Ha összehasonlítjuk a két gyilkosságot, hihetetlen egyezések látszanak. Mindkét esetben egészen közel ment az áldozatához, s a szemébe nézett, miközben meghúzta a ravaszt. Ugyanolyan típusú autót, egy Fiat Puntót használt a gyilkosságokhoz, s egyik esetben sem ő vezetett” – idézte a Kurir című belgrádi lap rendőrségi forrásait.

Azóta kiderült, hogy a holland rendőrség is őt gyanúsítja egy tavaly nyári amszterdami gyilkosság miatt. Dér egy étteremben gyilkolhatott, amikor lövöldözés alakult ki közte és egy 62 éves büntetett előéletű férfi között – a horvát állampolgárságú áldozat a horvát szervezett bűnözés embere volt, a kórházban halt bele a sérüléseibe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt már tudjuk, mi nem védi meg az öreg kutyákat az elbutulástól

Azt már tudjuk, mi nem védi meg az öreg kutyákat az elbutulástól

Direkt36: Hiába a nemzetközi nyomozás, magyar bankja mögött bújt el egy gyanús offshore cég

Direkt36: Hiába a nemzetközi nyomozás, magyar bankja mögött bújt el egy gyanús offshore cég

Újabb négy ferencvárosi kézilabdázó lett koronavírusos

Újabb négy ferencvárosi kézilabdázó lett koronavírusos