szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vesztegetéssel vádolt fideszes képviselő örül, hogy eljutott az ügye abba a fázisba, ahol már megvédheti magát.

Az ártatlanság vélelme nekem is jár

 – mondta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő a Mezőtúr Városi Televíziónak (21:50-től) azzal kapcsolatban, hogy június 30-án tartják az előkészítő ülést az ügyében. A képviselő és nyolc társa ellen vesztegetés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az ügyészség hat év börtönt, 5 millió forint pénzbüntetést, 5 év közügyektől való eltiltást és 6,6 millió forint vagyonelkobzást kért a képviselőre.

Boldog a tévének azt mondta, örül, hogy eljutott az ügy ebbe a fázisba, mert mostantól jön az az időszak, amikor megvédheti magát. „Én biztos vagyok a dolgomban” – mondta.

A képviselő arról is beszélt, hogy érdeklődnek, jól alszik-e. Azt mondta, hogy az ügy miatt jól alszik, úgy véli nem követett el semmi olyat, amivel ártott volna a lakosságnak, vagy ne a térséget szolgálta volna. Viszont amiatt már nem alszik jól, hogy a családját rosszul érinti az ügy. Boldog szerint

olyan szintre süllyedt a magyar politika, hogy már családokat próbálnak meg tönkretenni.

Beszélt a képviselő az ellenzéki akciókról is. Azt mondta, nem kellene felállni egy Jakab Péternek, egy Vadainak, egy Gyurcsánynak, egy Szabó Tímeának és mindenféle dolgokat kijelentenie, amivel a szavazóikat hozzák kellemetlen helyzetbe, és a végén nem tudják teljesíteni.

Mert azt senki ne gondolja már, hogy a Jakab kiáll, és azt mondja, hogy mindenkit börtönbe fogunk csukni, aki részt vett az előző vezetésben, hogy ezt be tudja teljesíteni.

Úgy gondolja Boldog, hogy jogállamban élünk, és ha véletlenül az ellenzék nyerne, ez akkor sem változna.

Akkor sem úgy van, hogy kimegyünk, és felakasztunk valakit a lámpavasra. Hát gondoljanak már bele!

 – tette hozzá.

Boldog István szerint a politikus is ember, annak is van családja, és a jogállam nem változhat meg attól, hogy esetleg kormányváltás történik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!