szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Könnyebb, jobb így, kívül tágasabb” – írta az alkotmányjogász a Facebookon.

„A magam részéről viszont rengetegszeres interjúalanyként könnyű szívvel búcsúzom az ATV-től. Szándékom, legalábbis a főnökök, főszerkesztők részéről viszonzott. Könnyebb, jobb így, kívül tágasabb” – írja Majtényi László a friss Élet és Irodalomban megjelent, A Klubrádió helyén valami szól című publicisztikájában, amelyből ezt az idézetet a Facebook-oldalán is megosztotta.

Az alkotmányjogász ezzel ahhoz a csatorna ellen indított bojkotthoz csatlakozik, amelyet Tamás Gáspár Miklós hirdetett meg, miután a Klubrádió által korábban használt egyik frekvencia az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesülethez került.

A filozófus akkor azt írta, megbocsáthatatlan, hogy az ATV együttműködik „az antidemokratikus kormánnyal egyik szakmai-üzleti-politikai vetélytársuk tönkretételében”.

Az akcióhoz később a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor is csatlakozott. Ő azt írta: „a magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció.”

Iványi Gábor egyetért az ATV bojkottjával

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét felháborítja a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció.

Ennek a megmozdulásának a részese tehát Majtényi László is. Az alkotmányjogász pénteken arról is írt, hogy „a Spirit FM-mel meg az a helyzet, hogy egyelőre nem szeretnék megismerkedni a munkájukkal. Még hallgatóként sem. A felkért interjúalanyok viszont szerintem járjanak el belátásuk szerint.

Ha egy barátom megszólal a Spiritben, ezért a tényért nem, csakis azért vonom majd kérdőre, amit mondott."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majtényi László hvg360

Majtényi László: A különleges jogrend hosszú árnyéka

Az alkotmányjogász szerint az Orbán-kormány által bevezetett különleges jogrend kifejezés jogi eufemizmus, mert valójában súlyos szabadságkorlátozást jelent. Majtényi László a HVG-nek írt cikkében arra is figyelmeztet, hogy a legnagyobb veszély az információszabadságot fenyegeti.