szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtöktől keddig oltják kampányszerűen a 16–18 éveseket. Igazolt lesz a hiányzás, ha az oltási időpont iskolaidőre esik.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Szerdán még foglalhatnak időpontot az érvényesen regisztrált 16–18 évesek a csütörtöktől kezdődő koronavírus elleni, kórházi oltópontokon történő oltásokra – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Eddig több mint 90 ezer fiatal regisztrált az oltásra, és a többségük már foglalt is időpontot – írták, és azt kérték, hogy aki még nem foglalt időpontot, szerdán tegye meg a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-áig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket.

A 16–18 éveseket csütörtöktől keddig oltják Pfizer-vakcinával a kórházi oltópontokon. Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Figyelmeztettek, hogy az oltásra igyekvők vigyék magukkal:

  • a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot,
  • a tajkártyájukat;
  • a személyi igazolványukat;
  • a foglalást visszaigazoló e-mailt kinyomtatva.

Az eddig még nem regisztrált 16–18 évesek ezután is regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!