szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hadházy Ákos mögött egyedül maradt Momentum közleményében azt írta, Tóthot támogatni elvtelen kompromisszum.

Úgy tűnik, a már most eldurvult zuglói ellenzéki harcban egyedül marad a Momentum támogatásával induló Hadházy Ákos az MSZP-s Tóth Csabával szemben: a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció után a Jobbik is bejelentette, támogatja az ugyanebben a választókerületben már kétszer is győzni tudó képviselőt.

„Az előválasztás során olyan jelölteket támogatunk, akik a legalkalmasabbak és a legnagyobb eséllyel győzhetik le 2022-ben a Fidesz jelöltjét. Ez alól Zugló sem kivétel. Tóth Csabának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének ez már kétszer sikerült, méghozzá komoly előnnyel. Egyetértünk azzal, hogy Zuglóban a Fidesz ma már nem létező politikai tényező, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatnunk, aki már bizonyított. Tóth Csaba pedig ez a jelölt” – olvasható a Jobbik közleményében.

A támogatás azért érdekes, mert Tóth az egyik legellentmondásosabb figurája az egész ellenzéki palettának: tíz éve nyomoztak utána közokirat-hamisítás miatt, az akkori gyanú szerint a Vas megyei MSZP tagságát duzzasztotta fel fiktív belépőkkel. Emiatt fél évre ki is zárták a pártból, de később tisztázta magát, és az ügyészség sem tudta bizonyítani a csalást.

Tóth Csaba szerint Hadházynak Zuglóban nincs dolga, hiszen ott nincs korrupció

Soha nem gyilkolt vagy utasított bárkit gyilkosságra, szerinte Zuglóban nincs korrupció, a helyiek pedig jól jártak a fizetős parkolás bevezetésével - egyebek mellett erről beszélt Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő, aki a Partizán hétfő esti vendége volt.

A Momentum többször is keményen beleszállt a politikusba: a Fekete-Győr András pártelnök már ősszel kijelentette, hogy ha lesz közös ellenzéki lista, akkor azon Tóth nem lehet majd rajta. A politikus csütörtöki közleményében is hangoztatta, „Tóth Csabát támogatni elvtelen kompromisszum".

„Ezért is érthetetlen számomra, hogy az MSZP mellett Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció is Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó. Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó. Egy olyan embert, aki annak a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát” – írta Fekete-Győr a közleményben, amelyet még a Jobbik bejelentése előtt pár perccel küldtek ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!