szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester Hollik István felháborodására reagált.

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója arról írt a minap a Facebookon, hogy Budapest belvárosában nem mindig lehet gyorsan autózni. Hollik a bejegyzéshez egy Google Mapsből kivágott képernyőképet is mellékelt, amelyen piros vonalak látszódnak, majd megállapította, hogy „Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet”.

Erre reagált most a főpolgármester, ugyancsak a Facebookon. A poszt azzal indul, hogy a „Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás”.

A fékezhetetlen agyvelejű Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval. Ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani. Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog”

– írta Karácsony csütörtökön, hozzátéve, hogy a Fidesz erre elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ő ezt a budapesti autósoknak üzeni.

“Ez természetesen nem igaz. Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni. Zajlik a 3-as metró – az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési infrastruktúrája – belvárosi szakaszának a felújítása és elkezdődött a pesti alsórakparté is. És a jövő héten a Lánchíd felújítása is abba a szakaszba lép, amikor már az autósok sem használhatják. Köszönjük a városban közlekedők türelmét!

A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog”

– zárta a posztot Karácsony.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!