Tetszett a cikk?

Az MSC Marc Hungary Kft. 230 dolgozó elbocsátását jelentette be előzetesen a Vas Megyei Munkaügyi Központnak; a cég szombathelyi központi cipőgyárából 180, körmendi üzeméből pedig 50 embert küldenek el.

A Marc Hungary Kft.részleteket egyelőre nem kíván nyilvánosságra hozni, mert még további egyeztetések folynak és tárgyalnak az üzemi tanáccsal is. A tervezett intézkedések a társaság valamennyi telephelyét érinteni fogják, egyes helyeken a termelés beszűkülését, máshol teljes megszűnését jelentik. A hátrányosan érintett dolgozóknak törvényesen járó összes juttatást kifizetik, és igyekeznek számukra új munkahelyet találni - közölte a cég gazdasági igazgatója.
A MSC Marc Hungary Kft.-t 1990-ben alakították meg - a volt szombathelyi cipőgyár privatizációja után - vegyes vállalati formában, 50 százalékos svájci és 50 százalékos magyar tőkével; utóbbi magát a volt szombathelyi cipőgyárat jelentette.A cégben 1992-ben 95 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a svájci MSC vállalatcsoport. Az MSC Hungary Kft. tíz telephelyet működtetett Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, 2700 embert foglalkoztattak, jelenleg 2400 a létszám. A társaságnak jelenleg négy üzeme van, Szombathelyen, Körmenden, Őriszentpéteren, valamint a Győr megyei Beled községben. A kisebb telephelyeket úgy szüntették meg, hogy a dolgozók többségét a cég szombathelyi központi gyárában foglalkoztatták.
A Marc termékeinek kétharmadát jelenleg is az Európai Unió országaiban, egyharmadát pedig a magyarországi piacon értékesítik. (MTI)
Megszűnik a Ladák magyarországi forgalmazása?

Megszűnik a Ladák magyarországi forgalmazása?

Háromlábú sünivel ünnepli a környezetvédelem világnapját a fővárosi állatkert

Háromlábú sünivel ünnepli a környezetvédelem világnapját a fővárosi állatkert

Földcsuszamlást videóztak Norvégiában, nyolc ház szakadt a tengerbe

Földcsuszamlást videóztak Norvégiában, nyolc ház szakadt a tengerbe