Tetszett a cikk?

Baumgartner Zsolt, a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságban szereplő Coloni Motorsport magyar versenyzője a Forma-1-es Jordan-Ford tesztpilótája lett. Ő az első magyar autóversenyző, aki ilyen lehetőséghez jutott a Forma-1-ben.

A bejelentés azon a csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón hangzott el, amelyen az érintett mellett részt vett Eddie Jordan csapatfőnök, valamint Jánosi György leköszönő sportminiszter is.
Forma-1-es autót már ketten próbálhattak ki a Magyar Nagydíj keretében: Baumgartner tavaly augusztus 18-án a Jordan-, míg az 1988. június 24-én elhunyt Kesjár Csaba 1987. augusztus 9-én a Zakspeed-csapat kocsiját vezette. Mindketten a futam napján köröztek a Hungaroringen.
"Tavaly óta folyamatosan a levegőben volt a lehetőség, amely az elmúlt három hétben vált egyre biztosabbá. 2002-ben a Hungaroringen már belekóstoltam a Forma-1 világába, de ez sokkal komolyabb esély. Egyelőre még a Forma-3000-ben kell fokozatosan felgyorsulnom, de a Jordan tesztjein is tudásom legjavát akarom adni. Már most elkezdem az eddiginél is komolyabb fizikai felkészülést" - mondta a 22 éves versenyző.
Eddie Jordan már régóta figyelte Baumgartner Zsoltot, s megítélése szerint jó döntést hozott a szerződtetésével. "A legfontosabb érvnek Zsolt tehetsége és gyorsasága számít. Tavaly már folyamatosan figyeltük őt a Forma-3000-es futamokon, s nagy hatást gyakorolt ránk a sebessége. De ezzel nem juthatott volna el idáig, ha nem látunk benne nagyobb fantáziát. Az összes fiatal versenyzőnek az a célja, hogy bekerüljön a húsz Forma-1-es pilóta közé, s csak apró dolgok döntenek közöttük" - mondta az ír csapatfőnök.
Baumgartner Zsolt július végén utazik Silverstone-ba, ahol üléspróbát vesznek róla és rászabják az autót. Az augusztusi Német és Magyar Nagydíjon részt vesz az istálló pénteki két-két órás tesztjén, amelyen még a Renault, a Minnardi-Cosworth és a Jaguar-Cosworth szerepel. (MTI)
Hónapokat késik az első európai Tesla-gyár beindítása

Hónapokat késik az első európai Tesla-gyár beindítása

Konzultációt indít a főváros a Fudan Egyetem ügyében

Konzultációt indít a főváros a Fudan Egyetem ügyében

Újra lesz támogatás elektromos autó vásárlására, több feltételen könnyítettek

Újra lesz támogatás elektromos autó vásárlására, több feltételen könnyítettek