Tetszett a cikk?

Az egyetemi állásbörzék között is megindult a verseny. A BME integrált felsőoktatási állásbörzét szervez több intézmény részvételével, a Közgáz pedig országos roadshow-val kíván minél több diák és munkaadó szolgálatára lenni.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem idén ősszel is megrendezi hagyományos állásbörzéjét, de új keretek között. A három naposra bővített rendezvény két részből áll. Az első és a második, úgynevezett. „karriernapokon” rövid szakértői előadásokra kerül sor, amelyeket kérdezz-felelek blokkok követnek, de kerekasztal-beszélgetések és a munkaerőpiacról folytatott viták, az elhelyezkedésről, a kiválasztásról és a várható piaci folyamatokról folyó nyilvános diskurzusok is szerepelnek a programban. Emellett humán erőforrás szakemberek, pszichológusok és grafológusok vezetésével készségfejlesztő workshopokra is sor kerül. Sőt személyre szabott tanácsokat is kaphatnak a börzére ellátogatók. A rendezvény második részébe (a második és harmadik napon) már a cégeket is bevonják az ismeretek átadásába, s megnyílnak a szokásos standok.
A nyitó budapesti állásbörze után (október 15-16-17) elindul a roadshow, amelynek keretében a karriernapok programját 2-2 napra elviszik a legnagyobb egyetemi városokba (minden héten kedden és szerdán egymást követő heteken) Szegedre, Pécsre, Miskolcra és Debrecenbe. Az általánosan érvényes tudnivalók prezentálása mellett a regionális, illetve intézményspecifikus tudás és információk bemutatását is vállalták a rendezők.
A karriernapokon a következő témakörökben szerezhetnek ismereteket a hallgatók:
Magyar és nemzetközi diplomák versenyképessége
Munkaerőpiac és diplomás munkavállalás az EU-ban
Várható munkaerőpiaci helyzet a régióban az EU-csatlakozást követően
Az EU munkaerőpiac kereseti és kínálati gyakorlata
Nemzetközi szinten tevékenykedő vállalatok
Hallgatói preferenciavizsgálat eredményeinek ismertetése és összevetése a munkaerőpiacon keresett kompetenciákkal
Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?

Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?

Nem biztos, hogy jót jelent, ha Csányi Sándor ír önnek levelet az OTP nevében

Nem biztos, hogy jót jelent, ha Csányi Sándor ír önnek levelet az OTP nevében

Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó

Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó