Tetszett a cikk?

A Mol Rt. vezetői az új ösztönzési rendszerben, amelynek központi eleme a részvényopció, akár tízmilliókat is kereshetnek, ha a társaság jól teljesít a tőzsdén. A részvények megszerzéséhez szükséges átváltható kötvények zártkörű kibocsátása lezárult, minden felkínált értékpapírt lejegyeztek a cégfőnökök.

"Lezárult a Mol Rt.-nél a vezetői ösztönzési rendszer részét képező, zárt körben kibocsátott, átváltható kötvények forgalomba hozatala” – tette közzé a társaság a BÉT honlapján. Az igazgatóság külső tagjai, valamint a Mol-csoport kijelölt felső vezetői számára kidolgozott hosszú távú ösztönzési programot a társaság szeptember 1-jén megtartott rendkívüli közgyűlésén fogadták el a tulajdonosok. A rendszer jövedelmezősége a Mol részvények tőzsdei árfolyamának növekedésétől függ, ami szavatolja a vezetők és a részvényesek érdekeinek összehangolását – áll a Mol közleményében.
Az elfogadott javaslat alapján öt év alatt 1200 darab 10 millió forint névértékű átváltható kötvényt jegyezhetnek le az igazgatóság és a felső vezetés tagjai, amelyeket A-sorozatú törzsrészvényre válthatnak át. Egy kötvényért 1779 darab részvényt kaphatnak a vezetők. A részvények átváltási árfolyama 5560 forint. Ennek alapján egy külső igazgatósági tag az új ösztönzési program keretében éves szinten 5 százalékos részvényárfolyam-emelkedés mellett közel 7 millió forintos, 10 százalékos részvényárfolyam-emelkedés esetén 16 millió forintos, míg 15 százalékos részvényárfolyam-emelkedésnél 26,6 millió forintos jövedelemhez jut. A Mol-részvények jelenleg 6600 forint körüli árfolyamon állnak.
A kibocsátásnál a teljes kötvénymennyiséget lejegyezték. A közgyűlés határozata szerint a külső igazgatósági tagok összesen 115 darab kötvényt, az igazgatóság döntése alapján a programban résztvevő Mol-vezetők pedig összesen 805 darab kötvényt jegyeztek le, emellett az OTP Bank 280 darab kötvényt jegyzett, mint kibocsátó által kijelölt pool-társaság. (MTI)
Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg