Tetszett a cikk?

A kormányprogramban is szereplő uniós bérfelzárkóztatási program végrehajtását, és a 38 órás munkahét bevezetését követeli a hatvanezer tagot számláló Vasas Szakszervezeti Szövetség – jelentette ki Balogh Béla, a tömörülés alelnöke.

A vasas szakszervezet kétszámjegyű béremelést tart reálisnak, az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a napokban született megállapodás ellenére. A vasasok eredménynek, de nem sikernek tartják az OÉT-ben kötött megállapodást – jelentette ki Balogh Béla szakszervezeti alelnök. Szerinte nem mindegyik cég tudja az ott megfogalmazottakat betartani. A jármű- és elektronikai iparban dolgozók biztos magasabb béremelést tudnak kiharcolni, de a kohászatban és a gépgyártásban foglalkoztattak keresetnövekedése vélhetően alacsonyabb lesz, mint az OÉT-ben elfogadott 7-8 százalékos javaslat.
Balogh Béla szólt arról is, hogy november végén a szakszervezeti tömörülés megvitatja a jövő évi bértárgyalásokhoz adott ajánlást, de továbbra is kitart a kétszámjegyű béremelés mellett. Bodnár József, a szakszervezet borsodi titkára szorgalmazta egy ipari érdekegyeztető tanács létrehozását, amely az OÉT-ben megfogalmazottakat ágazati szinten valósíthatja meg. Mindkét érdekképviselet vezetője megerősítette: a kormányprogramban is szereplő uniós bérfelzárkóztatási program végrehajtását, és a 38 órás munkahét bevezetésének mihamarabbi elérését célul tűzte ki a vasas szakszervezet. (MTI)
Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország