szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az angliai továbbtanulásra készülő tehetős ukránok 99 százaléka az Oxfordi vagy a Cambridge-i Egyetemen szeretne diplomát szerezni.

Évente mintegy 500 ukrán kezdi meg felsőfokú tanulmányait Angliában, jóllehet az ukrán érettségi után a továbbtanulni vágyóknak rendszerint nem sikerül bejutniuk az ottani felsőoktatási intézményekbe a két ország oktatási rendszerének nagyfokú különbözősége miatt - jelentette egy kijevi internetes gazdasági hírügynökség.

Az ukrán diákok többsége üzleti, igazgatási, környezetvédelmi és művészeti tanulmányokat folytat a szigetországban. A felsőfokú tanulmányok megkezdése előtt az ukránoknak legalább egy évet speciális felkészüléssel kell eltölteniük Angliában.Tavaly Ukrajnából kétezer diák ment Nagy-Britanniába, közülük sokan középiskolai tanulmányokat folytatnak. Míg korábban zömmel 14-15 éves gyerekek vágtak neki az angliai tanulásnak, addig ma már a fiatalabbak vannak többen.

Az angliai továbbtanulás ukrajnai népszerűségére felfigyeltek a szigetország tanintézetei is. E hónap 18-án harmadik alkalommal rendezik meg Kijevben az angol oktatási kiállítást, amelyen 15 brit elitiskola mutatkozik be, köztük a Abbey College, a Padworth College, a Tauton School és a Malvern House.

MTI Karrier

Új tudás: béremelés a pedagógusoknak

Az Új tudás - műveltség mindenkinek program az utóbbi másfél évtized legátfogóbb közoktatás korszerűsítési programja - jelentette ki Hiller István.

MTI Itthon

Felvételizés: idén is az ELTE a legnépszerűbb

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) volt a legnépszerűbb az idén is a felvételizők körében, a legtöbben, 16650-en ide jelentkeztek; ezúttal is több nő pályázik felsőoktatási intézményekbe, mint férfi.

MTI/hvg.hu Karrier

Mit kell tenni egy jól fizető EU-s állásért?

Az esély csekély, a befektetés óriási, mégis megéri: az Európai Unió alkalmazottai remek fizetést kapnak. A legalacsonyabb fizetési kategóriába sorolt dolgozók havi egymillió forintnak megfelelő összeget vihetnek haza. Hogyan lehet megcsípni egy EU-s állást?

Véget ér a Peaky Blinders, a hatodik évad lesz az utolsó

Véget ér a Peaky Blinders, a hatodik évad lesz az utolsó

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt