szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az örömlányt is megilleti a minimálbér - döntött az Izraeli Munkaügyi Bíróság, amely egy örömlány négy futtatóját 341 ezer sékel, azaz 15,6 millió forint kifizetésére kötelezte.

A nőt kilenc éve csalták Moldovából Izraelbe, ahol mindezidáig prostituáltként dolgozott. A négy futtató, aki 11 hónapon át „dolgoztatta” a felperest, gyakorlatilag semmit sem fizetett az örömlánynak, így az ügy végül a munkaügyi bíróságon kötött ki - olvasható az Israelinfo című orosz nyelvű izraeli hírportálon.

A bíró nem fogadta el a futtatók védekezését, akik azzal érveltek, hogy köztük és az örömlány között nem volt klasszikus munkaadói-munkavállalói kapcsolat. Verdiktje szerint a prostituáltat ugyanúgy megilleti az épp aktuális minimálbér, mint bárki mást az országban. Ennek alapján a futtatóknak ki kell fizetniük a 11 hónapért járó 26 ezer sékeles minimálbért (1,19 millió forintot), további 240 ezer sékel (10,98 millió forint) pedig kompenzációként, mint az emberkereskedelem áldozatának jár a nőnek. A futtatókat terheli a perköltség is.

A bíró hozzáfűzte, hogy a maga részéről a minimálbéren felül nyereségrészesedés címét további összeget is megítélt volna az örömlánynak, ám nem teheti, mivel a felperes beadványában ezt nem követelte. A négy futtató, aki vádalkut kötött a bírósággal, minimális szabadságvesztéssel úszta meg az ügyet.

hvg.hu Karrier

Az öt legkevésbé férfias szakma

A nők rendkívül jól boldogulnak a férfiasnak titulált területeken, úgymint a gazdasági, pénzügyi szektorban, a politikai életben és a hadseregben, míg legalább ugyanennyi férfi körében népszerűek a tipikusan nőiesnek tartott hivatások - derül ki egy, az Amerikai Munkaügyi Hivatal által készített felmérésből.

OTS-Hírvonal Plázs

Tippek a stressz elkerülésére

Ha jól ismerjük fel a helyzeteket, ha nem önzésből vagy hiúságból reagálunk a konfliktusokra, hanem józanul döntünk, ha időt szánunk önmagunk fejlesztésére, akkor jó esélyünk van arra, hogy elkerüljük a munkahelyi stresszt - mondta Csernus Imre pszichiáter.

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Halálos gázolás Rákosrendezőnél

Halálos gázolás Rákosrendezőnél

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban