Tetszett a cikk?

Aki már volt céges bulin, tudja, hogy az könnyen elnyerheti „az év legszörnyűbb napja” címet. Az évértékelő érhet hidegzuhanyként, de az esetek többségében tudni lehet, hogy az ember nyert vagy bukott. Az éves céges parti azonban potenciálisan eseménydús és tartogathat meglepetéseket.

A karácsonyi buli az igazi fegyvertény. Lehet, hogy az ünneplés szelleme miatt, lehet, hogy az ünnep hivatalos, hagyományos jellege miatt, vagy azért, mert a következő hat hónapot nem kell a viselkedésünk miatti gyötrődéssel tölteni. Mert persze a hivatali bulik tényleg rettenetesek lehetnek, de mégis, különleges mentségünk van arra, hogy ott legyünk. És bár minden cégnél akad, aki nem tartja túl nagy ügynek, azért a többség sokáig beszél még róla. És valahol mindenkiben ott motoszkál a gondolat, hogy talán egy kicsit komolyabbra kellett volna venni a figurát.

Könyv

        Megrendelem a könyvet.
Légy résen! Kinek hiányzik a bűntudat, a kínos helyzetek, a mentegetőzés, a szégyen, a megaláztatás, az ad hoc felmondás miatti hideg veríték?

Cégesbuli-etikett

1. Egyél, mielőtt elmész a céges partira!
2. Ne engedd, hogy fagyöngy legyen a partin, ha mégis van, azonnal dugd el! Emlékezz, mit jelent a fagyöngy alatt adott csók!
3. Ne az új cipődet vedd fel! Később tánc lesz, és ha még meg is esküdtél, hogy az idei partin nem táncolsz, úgyis fogsz. Ha nem akarsz másnap mankóval menni a patikába fájdalomcsillapítóért, akkor inkább kényelmes cipőben menj a bulira!
4. Semmilyen körülmények között ne vegyél fel vörös bársony szmokingot! Mert kinevetnek.
5. Színlelj betegséget és maradj otthon!
6. És végezetül: semmit ne ismerj be!
Karrier

Hogyan kérjünk fizetésemelést?

Ha valaki elégedetlen a fizetésével, kérjen többet. Dylan Jones munkáltatóként nem szívesen ad inflációkövetésnél nagyon emelést, de azért elmondja, hogyan – és hogyan nem - érdemes kérni. A HVG Kiadó által megjelentetett Férfi minden esetben című könyv szerzőjének tanácsai.

Karrier

Hogyan legyünk jók a főnöknél?

Kevesen vannak az üzleti életben, akiknek nincs főnökük, akik nem tartoznak felelősséggel senkinek (hiszen még a részvénytársaságok elnökeinek is be kell számolniuk a részvényeseknek), szóval nincs mese, meg kell tanulnunk, hogy megy ez.

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere