Kétszer fizet az oktatási tárca egy felmérésért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Két felmérést készíttet az oktatási minisztérium a pedagógusok munkaterheléséről. Az első vizsgálatért több mint kilencmillió forintot fizet a tárca, a másodikat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével (PDSZ) együtt még ebben a hónapban megrendelik - írja a pénteki Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap cikke szerint Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke levelet írt a szaktárcának, mert arról értesült, hogy a minisztérium megbízta a Tárki-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központot egy, a pedagógusok munkaterheléséről szóló felmérés elkészítésével a PDSZ bevonása nélkül. Hiller főtanácsadója, Kajárné Botár Borbála decemberben írt válaszában nem említette, hogy a minisztérium 2008 első felében hasonló témájú vizsgálatot rendelt meg, helyette arról tájékoztatta az elnököt, hogy a miniszter szavatartó ember, és 2009 januárjában közösen kiválasztják majd a vizsgálatot végző kutató céget. 

Az oktatási tárca a napilap megkeresésére elismerte, hogy két felmérés készül a pedagógusok munkaterheléséről. A szaktárca 2008 első felében közbeszerzési eljárás útján 9,12 millió forintos keretösszegért megbízta a Tárki-Tudok Tudásmenedzsmentet, hogy a kiválasztott iskolák mintáján készítse el a vizsgálatot. A cég a tavalyi év második felében elvégezte az adatfelvételt, s ebben a hónapban a gyorsjelentés is elkészült. Az oktatási minisztérium a PDSZ-szel közös vizsgálatot az idei év első felére tervezi.