Út a munkához: támogatás közfoglalkoztatáshoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az "Út a munkához" program lehetőséget ad a közfoglalkoztatásban végezhető feladatok körének bővítésére, s értékteremtő közhasznú munka végzésére is - jelentette be kedden Székesfehérváron a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese.

A Közép-dunántúli régióban a tavaly év végi adatok szerint 6623 szociális segélyből élőt tartottak számon - mondta Soós Ferenc, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese, a Fejér megyei polgármesterek részvételével megtartott, a program bevezetésével kapcsolatos feladatokat is ismertető sajtótájékoztatón.

Fejér megyében 2779-en, Komárom-Esztergom megyében 889-en, Veszprém megyében pedig 2995-en élnek rendszeres szociális segélyből. Egy részük számára teremti meg közfoglalkoztatás, vagy a 35 éven aluliak esetében, a képzés lehetőségét, s a munkaerőpiacra való visszatérést az Út a munkához program. 
 
A megvalósításhoz, a közfoglalkoztatáshoz 95 százalékos központi támogatást vehetnek igénybe az önkormányzatok.  
 
A feladatok ellátásába a közfoglalkoztatottak közül foglalkoztatás-szervezőket vonhatnak be. A munkára közép-és felsőfokú végzettségű álláskeresőket, segélyen levőket alkalmaznak, őket a február közepén kiírásra kerülő pályázat alapján választják ki. 
 
A közfoglalkoztatás lehetőségeinek mind teljesebb kihasználására érdemes lesz társulniuk is a településeknek - hívta fel a figyelmet a főigazgató-helyettes.