szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 30 tagországában a munkanélküliség a múlt év decemberére 6,8 százalékra nőtt a novemberi 6,6 százalékról - tette közzé az adatot hétfőn a nemzetközi szervezet. 2007-ben 5,7 százalékos volt a munkanélküliség.

A hét vezető ipari ország közül a munkanélküliség a legerőteljesebben Japánban nőtt, 4,5 százalékra emelkedett decemberre, ami 0,5 százalékponttal magasabb, mint a novemberi szint volt. Az Egyesült Államokban ez év januárjában 7,6 százalékra emelkedett az állástalanok aránya, ami 0,4 százalékponttal haladja meg az előző havi és 2,6 százalékponttal az egy évvel korábbi szintet.
 
Az OECD tagországai közül a legmagasabb munkanélküliséget Spanyolországban mérték 14,4 százalékkal, a legkisebbet pedig Hollandiában 2,7 százalékkal.


MTI Karrier

Húszezer dolgozóját bocsátja el a Nissan

A Nissan járműgyártó veszteséggel zárta pénzügyi év harmadik negyedét, és közel egy évtized után várhatóan az egész évet is mínuszban fejezi be. Ez arra készteti a harmadik legnagyobb japán járműipari céget, hogy megváljon 20 ezer dolgozójától. Globális szinten ez 8,5 százalékos munkaerő leépítést jelent.

MTI Karrier

Nőtt a munkanélküliség Csehországban

Csehországban 2,2 százalékra csökkent a januári éves szintű infláció a decemberi 3,6 százalékról, elsősorban az élelmiszerek és az üzemanyagok árának a mérséklődésére. Eközben januárban nőtt a munkanélküliség decemberhez képest.

Világ

Svájci igen az uniós letelepedési és munkavállalási szerződésre

Váratlan egyértelműséggel mondott a svájci szavazók többsége igent a vasárnapi népszavazáson arra, hogy maradjon továbbra is érvényben a személyek szabad áramlására vonatkozó egyezsége az Európai Unió 25 országával, s hogy terjedjen ki a megállapodás érvénye a két 2007-ben csatlakozott tagországra, Romániára és Bulgáriára.

Meglepetések a BL-ben: Kikapott a Real Madrid és a Juventus

Meglepetések a BL-ben: Kikapott a Real Madrid és a Juventus

19 évet kapott a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt üzletember

19 évet kapott a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt üzletember

Direkt36: Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába

Direkt36: Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába