szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Száztizenhatan haltak meg munkabalesetben Magyarországon 2008-ban - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF).

A 2008-ban ellenőrzés alá vont munkavállalók 62 százalékánál találtak a munkavédelmi felügyelők egészségre ártalmas vagy balesetveszélyes munkakörülményeket - olvasható az OMMF közleményében. 2003 óta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a Munkavédelem napjaként tartja számon ezt a napot.
 
A Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapját először 1984-ben a Kanadai Közalkalmazottak Szakszervezete tartotta meg, majd 1996-ban emelkedett a nemzetközi napok közé az ENSZ-nél is, mikor a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének kezdeményezésére egy emlékgyertyát gyújtottak azok tiszteletére, akik munkájuk következtében vesztették életüket.
 

hvg.hu Vállalkozás

Kockázatértékelés avagy hogyan kerülhetjük el a munkabaleseteket?

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség által szervezett 2008-2009-es „Egészséges munkahelyek – Jó Önnek, jó a vállalkozásoknak” című kampány témája a kockázatkezelés alapját jelentő kockázatértékelés, mely segíti a munkáltatókat a munkahelyek biztonságosabbá és egészségesebbé tételében, elősegíti a minőségi munkahelyek megteremtését. A kampány az Európai Unió 27 tagállamának munkavállalóit és munkáltatóit célozza meg.

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak