szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kolléga, akivel beszélünk, nem mer a szemünkbe nézni? Esetleg csak mondja a magáét válaszra sem várva? Melyek azok az udvariatlan gesztusok, amelyek agyoncsapják a beszélgetést? Tanácsok.

Amikor a másik nem tud befejezni egy mondatot

Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor éppen belelendülnénk a beszélgetésbe az egyik kollégával, ám az félbeszakít minket. Újabb és újabb témát hoz fel, de mondandónkra már nem kíváncsi, mert mihelyst arra kerül a sor, hogy kifejtsük nézetünket, már egy másik téma van terítéken. Akad, akinek csak az a fontos, hogy hallassa a hangját: ilyenkor nincs mit tenni, érdemes rövidre zárni a beszélgetést. Ha mindenképpen félbe kell szakítanunk a másikat – mert szorít az idő, csöng a telefon, vagy éppen el kell intéznünk valamit – udvariasan vázoljuk a helyzetet, a lényeges kérdéseket vitassuk meg, a csevegést pedig halasszuk későbbre, amikor van pár nyugodt percünk.

©

Amikor a másik nem tud szóhoz jutni

Ki ne ismerne olyan kollégát, aki minden helyzetben szükségét érzi annak, hogy gondolatait megossza a körülötte tartózkodókkal? Kérdezés nélkül elmondja, mi bántja, milyen betegségei vannak, mire vágyik, vagy éppen mitől retteg, miközben nem veszi észre, hogy beszélgetőtársa feszeng, a legszívesebben elmenekülne, és csak udvariasságból szól közbe néha-néha. A beszédkényszeres munkatárstól nehezen lehet szabadulni, pár udvarias közbevetéssel (mint „mennünk kell, mert tárgyalásunk lesz” vagy „telefonhívást várunk”) ritkán lehet leszerelni. A leghatékonyabb stratégia ilyen helyzetben, ha határozottan - de nem udvariatlanul - közöljük vele, hogy nincs több időnk, vár a munka.

Amikor a másik kerüli a szemkontaktust

Kellemetlen, amikor olyan kollégával beszélgetünk, aki nem mer a szemünkbe nézni, inkább elnéz a vállunk fölött, a cipője orrát bámulja vagy a szemközti falat. Ha látjuk, hogy feszeng, a legszívesebben szabadulna, de nem akar udvariatlan lenni. Ebben a helyzetben nehéz rávenni a másikat, hogy figyeljen ránk, tartsa a szemkontaktust, ám sok esetben néhány közvetlen, személyesebb – de nem tolakodó – kérdéssel elérhetjük, hogy ránk nézzen.

Amikor a másik dekoncentrált és csak bólogat

Minden kérdésünkre csak igennel vagy nemmel felel a másik? Folyamatosan bólogat, ám nyilvánvaló, hogy lélekben máshol jár és teljesen mindegy neki, hogy éppen miről folyik a szó? Ebben az esetben, ha jó a viszonyunk vele, érdemes megkérdezni, bántja-e valami, van-e ideje ránk vagy éppen rohannia kell valahova és azért hagy mindent ránk, hogy hamarabb szabadulhasson. Ha csak felszínes, kollegiális kapcsolatról van szó, a másik reakcióját látva célszerű rövidre zárni a beszélgetést és csak a lényegre koncentrálni.

Amikor a harmadik csak kapkodja a fejét

Alapvető elvárás, hogy az ember tudja, kivel beszélget, még akkor is, ha nem ismeri az illetőt, mert éppen akkor találkoznak először. Ha két kolléga közül az egyik bevon a beszélgetésbe egy harmadikat, akit csak ő ismer, az az alap, hogy bemutatja egymásnak a másik két résztvevőt is, különben csak kellemetlen feszengés lesz a társalgásból. Ha ez elmarad, a beszélgetésre kényszerített felek csak méregetni fogják egymást. A kínos helyzetet azonban lehet még fokozni: ha olyan téma vetődik fel, amelyet csak a beszélgetés két résztvevője ismer, a harmadik pedig - mivel hozzá sem tud szólni - arra kényszerül, hogy csendben szemlélődjön. Ilyenkor célszerű megbeszélni egy időpontot a másik kollégával, amikor zavartalanul – négyszemközt – válthatunk vele pár szót.

hvg.hu Karrier

A leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

Nincs kedved dolgozni egy átmulatott éjszaka után, ezért beteget jelentesz? Elfoglaltságra hivatkozva nem intézel el egy telefonhívást, pedig a főnök kéri? Az apró - nyilvánvaló vagy beismert - füllentések villámgyorsan aláaknázhatják jó kapcsolatodat barátaiddal, kollégáiddal. Különösen kellemetlen a helyzet, ha a főnök kap rajta egy „apró hazugságon”. Meddig mehetsz el, és mi az, amit még egy különösen jó főnök-beosztott viszony sem bír el?

hvg.hu Karrier

Túl szexi a kolléganő?

A kihívó öltözködés hátrányosan befolyásolhatja a vezető pozíciót betöltő nők megítélését - írja a Carrier Builder nevű amerikai álláskereső oldal egy korábbi felmérésre hivatkozva.

hvg.hu Karrier

Hogyan védd ki a főnök támadását?

A dolgozó önbizalma, lelkesedése jócskán megcsappan, ha a főnök kifejti, nem elégedett munkájával vagy egyszerűen csak hangot ad nemtetszésének. Hogyan reagálj a kritikára, ha felettesedtől érkezik? Tippek.

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka