Bosszúból obszcén fotókat küldött szét az exkolléganőről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az indiai rendőrség őrizetbe vette azt a 23 éves férfit, aki Mumbaiban exkolléganője e-mail címéről obszcén képeket küldözgetett - írja internetes oldalán a The Times of India.

A 23 éves férfit, Prashant Vilas Desait számítógépes bűncselekmény gyanújával vették őrizetbe. Azzal vádolják, hogy exkolléganője e-mail címéről obszcén képeket küldözgetett a nő ismerőseinek - írja a The Times of India.

A nyomozók időközben kiderítették, hogy a multicégnél dolgozó Desai még tavasszal beleszeretett 22 éves kolléganőjébe, aki viszont csak baráti érzelmeket táplált a férfi iránt. Ahogy Desai később elmondta, valószínűleg félreértelmezte a jeleket. Mindenesetre beállított a lány szüleihez, megkérte a kezét, ám a szülők nem kértek a vőjelöltből. Nem sokkal később a fiatal nő otthagyta a céget. Desai erre felhívta exkolléganője - vélt szerelme - édesanyját, azzal, hogy a lánya e-mailt küldött neki, amelyben megvallotta szerelmét.

A történet június 21-én nem várt fordulatot vett: néhány ismerős hívta fel a lány figyelmét arra, hogy valaki az e-mail címéről obszcén képeket küldözget - róla - a telefonszámával együtt. Amikor a lány bejelentkezett, döbbenten látta az elküldött leveleket. A rendőrség azóta bizonyítékot talált a „szerelmes hacker” tettére: kiderült, hogy ő törte fel a lány elektronikus postafiókját.