szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Opel bővíti szentgotthárdi motorgyárát − jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall cég alelnöke budapesti sajtótájékoztatón.

Az Opel bővíti a szentgotthárdi motorgyárát 500 millió eurós beruházással, s ezzel mintegy ezer új munkahelyet teremt, ebből 800-at rövid időn belül. A beszállítói háttérkörben pedig további 2500-3000 új munkahely jöhet létre.

Orbán Viktor elmondta: a kormány október közepén dönt arról, hogy milyen támogatást nyújt az autóipari cég beruházásához. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a fejlesztés 7,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg. A miniszterelnök jelezte: úgy kalkulálnak, hogy az állami támogatás nemzetgazdasági szinten négy éven belül megtérül.

A kormányfő emlékeztetett: a kormány célja, hogy 10 év alatt egymillió hazai munkahely jöjjön létre, és ebben a folyamatban nagyra értékelik az Opel döntését, amely már 20 évvel ezelőtt is az elsők között hozta Magyarországra gépberuházását

©

Reinald Hoben a sajtótájékoztatón hangoztatta: a szentgotthárdi gyár éles versenyben nyerte el a beruházás lehetőségét, a döntésben nagy szerepe volt a Magyarországon található kvalifikált és motivált munkaerőnek. Az elnök méltatta azt a helyi és országos szintű politikai támogatást, amelyben a befektetőnek magyarországi megtelepedése óta részesül.

A gyár a mostani beruházás a szentgotthárdi gyárat a világ vezető motorgyártói közé emeli. A most tervezett 500 millió euróval az Opel megduplázza eddigi magyarországi befektetéseit. A tervek szerint a bővítés eredményeként három úgy motorcsalád gyártása kezdődik meg Szentgotthárdon. Ezzel a gyár kapacitása évi 500 ezer darabra nő a jelenlegi 460 ezerről. A bővítés eredményeként a termelés 2012-ben indul el, a teljes kapacitást 2015-re éri el.

MTI Gazdaság

Saját erőből szanálja az Opelt a General Motors

Visszavonja az európai kormányzati segélyre vonatkozó kérelmét leánycégei, az Opel és a Vauxhall számára, és szanálásukat saját forrásból finanszírozza – közölte a General Motors (GM) szerdán Rüsselsheimben.

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára

Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól