szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőn jelentette be a Prezi, a Google és az espell, hogy Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indítottak a nyitottságért Magyarországon. A cégek közös kamionon ünneplik a sokszínűséget július 6-án a Budapest Pride meneten.

"Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra. Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra" - olvasható a nyitottakvagyunk.hu oldalán, ami három cég, a Google, a Prezi és az espell kezdeményezése hozott létre.

Hétfői, közös sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy mindhárom cég sikere a nyitottság, az, hogy mindig keresték az új ötleteket, a kreatív megoldásokat. "Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra" - fogalmaztak.

"A Prezi magyar alapítású cég többségében magyar munkavállalókkal, de 22 országból dolgoznak tehetségek, a befogadás és a nyitottság a munkavállalók együttműködésének egyik legfontosabb motívuma, enélkül nem lehetne fenntartható. Igyekszünk a legtehetségesebb embereket megnyerni az egész világból, hogy erősítsék a Prezi csapatát, ezért létfontosságú, hogy a sokszínűséget mindenki alapértéknek tekintse. A versenyképességünk múlik ezen" - mondta Árvai Péter, a Prezi alapítója.

Az espell fordítás és lokalizáció Zrt. vállalati kultúrájának alapértéke, hogy az egymásról hozott értékítéletek alapja a tettek és a teljesítmény a sokfajta sztereotip előítélet helyett. Hiszik, hogy ami kicsiben hozzájárul egy cég sikeréhez, társadalmi méretekben egy ország sikerességét segítheti elő. A tavalyi Gay Pride-hoz időzítve pedig vállalati toleranciakampányt folytattak, amelynek részeként céges színekben vettek részt a meneten is. Bán Miklós, a cég tulajdonosa hozzátette, hogy tavaly vettek részt először cégként a Pride-on, és szerencsére egyáltalán nem kaptak ezért negatív kritikát. Ha az idei felvonuláson már több, akár 20 cég is képviselteti magát, az óriási előrelépés lesz - fogalmazott.

Kiderült, hogy a Google is hasonlóan a szívén viseli a nyitottság kérdését. Schuster Richárd kommunikációs menedzser példaként említette, hogy náluk az azonos nemű párok ugyanazokat a juttatásokat megkapják örökbefogadásnál, mint amit a hetero alkalmazottak, amikor gyerekük születik. "A Google-nél nem csak elfogadjuk és eltűrjük a sokszínűséget, hanem támogatjuk és ünnepeljük azt, mindenben, amit csinálunk, kezdve az új alkalmazottak kiválasztásától, vállalati kultúránk kialakításán és üzletmenetünkön át egészen az új termékek, eszközök és szolgáltatások kialakításáig. Ahhoz, hogy világszinten tudjunk versenyezni, jobb termékekkel és szolgáltatásokkal tudjunk előállni, a világ legtehetségesebb embereire, legeredetibb ötleteire, sokféle gondolkodásmódra, számtalan különböző nézőpontra és sokféle kulturális háttérre van szükségünk. Meggyőződésünk, hogy nyitottnak lenni, nem csak helyes, de meg is éri" - mondta el.

A három cég közös kamionon ünneplik a sokszínűséget a Budapest Pride meneten július 6-án. A kamion körül mobil wifivel gondoskodnak róla, hogy mindenki kapcsolatban maradhasson a külvilággal, a meneten kívül állókkal.

Azoknak a nyitott közösségeknek, akik eddig még nem jelezték, hogy szervezett formában velük tartanának, de úgy döntenek, hogy csatlakoznak a menethez, és ezt jelzik a nyitottakvagyunk.hu honlapon, segítenek jelenlétüket láthatóbbá tenni. Kérésükre molinót nyomtatnak nekik, hogy úgy, ahogy a nyitottakvagyunk.hu honlapon, a Pride-on is láthatóan mutathassák meg, hogy szerintük nyitottnak lenni megéri.

Hivatalos: itt a vadonatúj 1000 lóerős elektromos Hummer

Hivatalos: itt a vadonatúj 1000 lóerős elektromos Hummer

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy gárdonyi parkoló ügyében

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy gárdonyi parkoló ügyében

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon