szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adótartozásokat tartalmazó legfrissebb APEH-lista szerint "első helyen" a 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó People Rent Kft. áll - írja a Napi gazdaság pénteki száma.

A társaság az adóhiány mellett 1,9 milliárd forint késedelmi pótlékkal is tartozik az APEH-nak, de mivel felszámolás alatt áll, a ez a kintlévőség aligha folyik be a költségvetésbe.
   
A 18 legnagyobb tartozást felhalmozó társaság hasonló cipőben jár, s közülük néhányuknak az adószámát is törölte a hatóság, vagyis lényegében fiktív cégekről van szó - állapítja meg a üzleti napilap. Az APEH összesítése szerint a cégek által be nem fizetett adó meghaladja az 500 milliárd forintot, ehhez nagyjából hasonló összegű bírság kapcsolódik.

Az APEH – a negyedévet követő 30 napon belül – közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét/elnevezését, lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek/amelyeknek a terhére az előző negyedév során - jogerőre emelkedett határozatban - magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg az adóhatóság. A közzététel feltétele az is, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

Az adótartozók listájárét kattintson ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó