Adótartozások: 2 milliárdos adóhiánnyal az APEH-lista élén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adótartozásokat tartalmazó legfrissebb APEH-lista szerint "első helyen" a 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó People Rent Kft. áll - írja a Napi gazdaság pénteki száma.

A társaság az adóhiány mellett 1,9 milliárd forint késedelmi pótlékkal is tartozik az APEH-nak, de mivel felszámolás alatt áll, a ez a kintlévőség aligha folyik be a költségvetésbe.
   
A 18 legnagyobb tartozást felhalmozó társaság hasonló cipőben jár, s közülük néhányuknak az adószámát is törölte a hatóság, vagyis lényegében fiktív cégekről van szó - állapítja meg a üzleti napilap. Az APEH összesítése szerint a cégek által be nem fizetett adó meghaladja az 500 milliárd forintot, ehhez nagyjából hasonló összegű bírság kapcsolódik.

Az APEH – a negyedévet követő 30 napon belül – közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét/elnevezését, lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek/amelyeknek a terhére az előző negyedév során - jogerőre emelkedett határozatban - magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg az adóhatóság. A közzététel feltétele az is, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

Az adótartozók listájárét kattintson ide!