A logisztikában mintha nem lenne válság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A nemzetközi logisztikai szolgáltató, a Dachser 2011-ben kétszámjegyű növekedést ért el, a konszern árbevételét pedig 13 százalékkal, 4,3 milliárd euróra növelte.

A múlt évben a Dachser 49,3 millió küldeményt kezelt, összesen 37,1 millió tonna súlyban. „A válságot és a talpraállást követően a piacok tavaly ismét stabilizálódtak valamelyest” – magyarázta Bernhard Simon, a Dachser igazgatóságának elnöke, a tavalyi üzleti adatokat ismertetve.  Az elkövetkező öt év során a Dachser mintegy 1,3 milliárd eurót kíván beruházásokra fordítani, elsősorban európai közúti hálózatában.

A Dachser legjelentősebb üzletága 2,6 milliárd euró bevételt termelt, ami a csoport összbevételének 61 százalékát teszi ki. A globális kereskedelem magára találásának köszönhetően a légi- és tengeri logisztika üzletág 2011-ben ismét a növekedést ért el. Tavaly első ízben a bevételek átlépték az egymilliárd eurós küszöböt (1,1 milliárd EUR), ami 17 százalékos növekedés. A Dachser élelmiszer logisztikai divíziója 2011-ben 555 millió euróra növelte árbevételét, ami a bevételek 16 százalékos növekedését jelenti. Az üzletág jól tartotta magát a piacon, és 13 azázalékkal járult hozzá a csoport összesített bevételéhez.

A jelenlegi pénzügyi évben a Dachser ismét arra törekszik, hogy kétszámjegyű növekedést érjen el, és tovább fejleszti európai és nemzetközi hálózatát. A Dachser továbbra is ambíciózus növekedési célokat tűzött ki, 2017-re azzal számol, hogy a Légi és Tengeri Logisztika üzletág megduplázza, tehát 2,2 milliárd euróra növeli bevételeit. Addigra a légi- és tengeri logisztika üzletág 5 ezer embert foglalkoztat majd 220 telephelyen. Tavaly 3200 alkalmazott dolgozott ezen a területen, 28 ország 141 telephelyén. A tervek szerint 2017-re a hálózat 49 országot foglal majd magába.