Itt a vég kezdete: Brutális veszteség a Nokiánál

Itt a vég kezdete: Brutális veszteség a Nokiánál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy év alatt négyszeresére nőtt a finn mobilgyártó Nokia vesztesége az idei második negyedévben. Az 1,4 milliárd eurós bukta messze meghaladja az elemzői várakozásokat.

A Nokia 1,41 milliárd euró adózás utáni veszteséget jelentett az idei második negyedévről, ez közel négyszerese az egy évvel korábbi 368 millió eurónak. Szakértők jóval kisebb, 654 millió euró veszteségre számítottak a második negyedévre.

A cég összes eladásainak értéke 19 százalékkal, 7,54 milliárd euróra esett az egyre élesedő versenyben, ezen belül az okostelefonok értékesítése 34 százalékkal 1,54 milliárd euróra zuhant. A Nokia arról is beszámolt, hogy a negyedévben 10,2 millió okostelefont értékesített az egy évvel korábbi 16,7 millió után. A negyedévben összesen 83,7 millió készüléket adott el a finn cég, a tavalyi második negyedévi 88,5 millió után.Az okostelefonok átlagos eladási ára 151 euróra emelkedett az egy évvel korábbi 141 euróról.

©

A Nokia több mint egy évtizeden át a világ vezető mobilgyártója volt, de az idén az első negyedévben a Samsung kiütötte az első helyről a finn céget a Gartner piackutató intézet adatai szerint.