Bérrobbantott a Kika - de volt is honnan emelni

Bérrobbantott a Kika - de volt is honnan emelni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívüli döntésre szánta el magát a Kika, hogy megtartsa a szakképzett személyzetét: az országos áltagon felül, 12,3 százalékkal emelte a dolgozói bérét - írja a napi.hu. A bruttó 15 ezer forintos emelés egyben azt jelenti, hogy eddig a dolgozók csupán a minimálbér körüli összeget kereshették.

A Kika Lakberendezesi Kft. januártól mintegy bruttó 15 ezer forinttal emelte minden alkalmazottja fizetését – beleértve az eladókat, a háttérszemélyzetet és a középvezetőket is. A cég egységesen, mintegy 12,3 százalékkal emelte dolgozói fizetését – tudta meg a Napi.hu szakszervezeti forrásból. A bérfejlesztés fő megfontolása a szakképzett dolgozók megtartása volt. A gazdasági lap azt írja, hogy az áruházlánc így reagált a kereskedelmi szektorban erősödő munkaerőhiányra és az eladók elszipkázása ellen. 

"A Kika célja, hogy megtartsa szakképzett dolgozóit, hiszen a bútorértékesítésben egyebek mellett az alapos anyag-, áruismeret, valamint a megfelelő vevőkezelés is kulcsfontosságú. Emellett célja, hogy gördülékenyebben tudja kiszolgálni a megnövekedett keresletet, hiszen a bútorpiacon jelenleg élénkülés tapasztalható" – olvasható a cikkben.
A fizetésemelés a munkaválalónak sosem fáj, azt azonban e hírhez már mi tennnénk hozzá hogy, az adatok tanúsága szerint a Kika-eladók eddig alig több, mint bruttó 120 ezer forintot kereshettek – ergo: ekkora volt a megbecsültségük.

©

A Kika bútoráruházak tulajdonosa jeleneg a nemrég az Extreme Digital Zrt.-ben többségi tulajdont szerzett dél-afrikai Steinhoff Internatinal csoport, mely eredendően bútoráruházakra szakosodott. Ennek, valamint az EDigitalnak köszönhetően a Kika által forgalmazott termékek jelentős része hamarosan a webáruház kínálatában is megjelenik.

Hozzászólások