Csak a magyar szállodáit adja el a Hunguest Hotels

Csak a magyar szállodáit adja el a Hunguest Hotels

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Leisztinger-birodalomba tartozó szállodalánc felvásárlási szándéka mögött a Balatonnál korábban nagy terveket szövögető Jászai Gellért állhat.

Csak a saját tulajdonában lévő magyarországi szállodáit adja el a Hunguest Hotels Zrt., az ausztriai és montenegrói egységeket nem – értesült a Magyar Idők.

A lap csütörtöki számában azt írta, a cég átvilágítását a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amely tovább erősíti azokat a feltételezéseket, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a szállodalánc felvásárlási szándéka mögött.

Úgy tudják, a Hunguest átvilágítást végző ügyvédi iroda tulajdonosa és vezető ügyvédje az a Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként, aki 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta.

Az új tulajdonos körüli találgatásokat alátámasztja, hogy az SCD három, ma már a Hunguest Hotels lánchoz tartozó szállodát épített fel a kétezres évek elején. A Széchenyi-terv támogatásával épült tapolcai Pelion hotel, a hajdúszoboszlói Aqua Sol és a bükkfürdői Répce Gold szállodák végül a Hunguest tulajdonába és üzemeltetésébe kerültek.

A lap cikkében emlékeztetett, hogy még az SCD-csoport tulajdonos-elnökeként Jászai a legnagyobb hazai turisztikai vállalatot akarta létrehozni, amelynek tagja lett volna a Balaton környékén működő, 23 kempingből álló Balatontourist, a sármelléki Fly Balaton, valamint a HH is, amelyre opciós vételi ajánlatot jelentett be.

Hozzászólások