Idén a világ kedvenc asztronautájával jön a Brain Bar

Idén a világ kedvenc asztronautájával jön a Brain Bar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Európa jövőfesztiváljaként beharangozott Brain Bar Budapest idén – többek között – a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnokával erősít, támogatói közé pedig olyan nagyágyúk is beálltak, mint a Google, vagy a WIRED, a legnépszerűbb globális technológiai magazin.

A tavalyi sikere után, idén másodjára jelentkező Brain Bar egyértelműen legérdekesebb előadójának Chris Hadfield ezredes, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka ígérkezik, akit fogták már el szovjet bombázók a kanadai légtérben, élt már az óceán fenekén, és volt már a NASA műveleti igazgatója Oroszországban. De az előadásokra ellátogatók találkozhatnak például Santieri Koivistóval, aki lelkes Minecraft játékosként alkotott egy hasonló alapokon működő, de oktatási célú programot, amit ma már több mint 40 ország 14 ezer iskolájában használnak, továbbá világszerte elismert gerontológus, a svéd kormány egykori biztonsági tanácsadója, világhírű közgazdász vagy az Aeromobil társalapítója is színesítik a felhozatalt.

Bejelentik az előadókat
©

A fesztivál a technológiai átalakulás okozta politikai, társadalmi és gazdasági változásokra és azok mindennapi éltbe való begyűrűzésére kívánja felhívni a figyelmet, a témák között szerepel majd a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a háborúk és a videojátékok kapcsolata is.

A szervezőknek sikerült főtámogatónak megnyerni a Googlet, médiapartnernek pedig a legnépszerűbb globális technológia magazint, a WIRED-öt. A június 2-4 között zajló eseményre már kaphatóak a jegyek az esemény honlapján, amiket érdemes előre megvenni, mert úgy sokkal kedvezőbb áron lehet hozzájutni. Egy napijegy elővételben 8990 Ft, de a helyszínen már 24990, a bérlet előre 16990, a helyszínen pedig 44990. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan, limitált mennyiségben idén is ingyenes belépést biztosítanak diákok és tanárok számára.

Íme az ízelítő:

 

Hozzászólások