Nem tudnak meleg ételt adni az esztergomi kórház betegeinek

Nem tudnak meleg ételt adni az esztergomi kórház betegeinek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Napi háromszor szendvicset és gyümölcsöt kapnak enni az esztergomi kórház betegei, meleg étel nincs. Az étkeztető cég azért nem szállít többé, mert az intézmény 100 millió forinttal tartozik nekik. A kórházfenntartó szerint ez csak átmeneti állapot, jövő héten már mikrózható dobozos meleg ételt kaphatnak a betegek – hangzott el kedden az RTL Híradóban.

Egy szülésre készülő kismama egyik barátjától kapott fotót arról, hogy az esztergomi kórházban két szalámis zsemle és egy alma volt az ebéd. Állítólag reggelire és vacsorára is ugyanazt kapták. A kórházigazgató levelet küldött a betegeknek. Ebben az szerepel, hogy az intézmény augusztus elsejével szerződést bontott az eddigi étkeztető céggel, és az átmeneti időszakban nem tudnak meleg ételt biztosítani az ÁNTSZ szigorú előírásai valamint tálalási nehézségek miatt, csak hideg ételt tudnak adni - derül ki a tudósításból.

Az érintett étkeztetési cég egyik vezetője az RTL Híradónak azt mondta: a kórház 100 millió forinttal tartozik nekik, ezért már júniusban jelezték, hogy 7 év után szerződést bontanak az intézménnyel. Páger Zsolt, a Hungast csoport üzletfejlesztési igazgatója szerint nagyjából tíz hónapja halmozódott az adósság.

Az RTL Híradó egy másik eseményen megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt az ügyben, és ő azt mondta: nem tud az esztergomi kórház tartozásáról. Az államtitkár szerint a kórház menedzsmentjének kell megoldania a problémát. Utóbbi közleményében azt írták, hogy csak átmeneti problémáról van szó.

A kórházat fenntartó Állami Egészségügyi Központtól azt közölték: nagyjából egy hétig kapnak szendvicset a kórház betegei, de ezeket is dietetikus állítja össze. Az étkezést eddig biztosító cég a teljes konyhát leszereli a kórházban, így augusztus 8-tól átmenetileg egy tatabányai cég főz majd meleg ételt, amit mikrózható, egyszer használatos dobozokban kapnak majd a betegek.