Sztrájk: a Tesco cáfolja, hogy bezárják az összes áruházat

Sztrájk: a Tesco cáfolja, hogy bezárják az összes áruházat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesco péntek esti közleménye szerint az áruházaik 10 százaléka zárt be a péntek délután indult sztrájk miatt.

A Tesco határozottan cáfolja a Magyar Idők azon értesülését, hogy központi utasítás alapján várhatóan hamarosan bezárják az összes Tesco áruházat az országban. A társaság áruházainak 10 százalékát zárták be a pénteken 16 órakor kezdődött sztrájk miatt. A bezárt boltokkal együtt összesen az áruházak 25 százalékában tapasztalható valamilyen fennakadás – olvasható a cég péntek esti közleményében.

Közölték azt is, hogy tévesek a budapesti Fogarasi úti Tesco bezárásáról megjelent hírek tévesek, ott a vezetőség szerint több mint egy tucat kasszával szolgálja ki a vásárlókat.

Cáfolták azt is, hogy az egyik áruházukban a vezető nem engedi sztrájkolni a dolgozókat. „A Tesco tiszteletben tartja a szakszervezetek jogát ahhoz, hogy ebben a formában fejezzék ki véleményüket” – közölték.

A Tesco táblázatot is közzétett a sztrájk miatt pénteken bezárt kisboltjairól és hipermarketjeiről.

Bp. Bartók

kisbolt

Bp. Hubay

kisbolt

Bp. Rákosi

kisbolt

Győr Bartók

kisbolt

Győr Hédervéri

kisbolt

Győr Hermann

kisbolt

Győr Hunyadi

kisbolt

Győr Ipar

kisbolt

Győr Köztelek

kisbolt

Győr Lajta

kisbolt

Győr Mécs

kisbolt

Győr Szigethy

kisbolt

Debrecen Józsa

kisbolt

Bp. Andor

kisbolt

Bicske

hipermarket

Kazincbarcika

hipermarket

Ózd

hipermarket

Paks

hipermarket

Hatvan

hipermarket

Tapolca

hipermarket

Miskolc

hipermarket

Példátlan sikerről beszélnek a szakszervezetek

Közben a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke példátlanul sikeresnek nevezte a Tesco-sztrájkot, szerinte a két kereskedelmi szakszervezeten kívüli dolgozók is szép számmal csatlakoztak a munkát beszüntetőkhöz.  Palkovics Imre a Fogarasi úti Tesco áruház előtt újságíróknak azt mondta: a szövetség hatfős jogász bizottságot küld segítségül arra az esetre, ha valakit a sztrájk miatt esetleg elbocsátanának vagy retorzió érné.

©

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta: sok helyen látták, hogy diákokat vagy ismeretlen helyről érkezett munkavállalókat állítottak be a sztrájkolók helyére, de állítólag az ő munkaidejük is le fog járni még a nyitva tartási idő vége előtt. a helyeken, ahol még nyitva kellene tartani.