Eladták a Story TV-t

Eladták a Story TV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy tavaly alapított cég szerezte meg a több tévécsatornát működtető DMC-t, és a 24.hu szerint csak magyar nyelvű szerződést írtak alá.

Hosszas tárgyalás után aláírták pénteken a Story4, a Story5, valamint a Galaxy TV csatornákat működtető Digital Media and Communications Zrt. (DMC) médiavállalat felvásárlására irányuló adásvételi és szindikátusi szerződést – értesült a 24.hu.

A lap korábban megírta már, hogy vevő az Egyesült Királyságba bejegyzett cég, a tavalyi alapítású Glenshore. Az új tulajdonos brit bejegyzésű, annak igazgatója pedig francia származású, a tranzakcióval kapcsolatos dokumentumokat viszont kizárólag magyar nyelven írták alá.

A mostani adásvételi szerződés a tévécsatornákat működtető DMC eddigi anyavállalatának, a magyar tulajdonú Project029 Kft. lapjait, azaz a Computerworldöt, a PC Worldöt és a Gamestart nem érinti. Ezek a tematikus lapok és azok online kiadásai változatlanul az eddigi magyar tulajdonosnál maradnak. Nem érinti az ügylet a Project029-hez 2014 májusa óta tartozó 576 Kbyte boltokat és hasonló nevű újság kiadási jogait sem.

A Story 4, a Story 5 és a Galaxy TV felvásárlása hosszabb ideje napirenden volt, és egyes információk alapján a TV2 közeléből is szemet vetettek rá. A tévénél a mostani felvásárlással egy másfél éve tartó, a tulajdonosok közötti médiaháború érhet véget – valószínűsíti a 24.hu.