szerző:
hvg.hu

A Deciem nevű, 2013 óta a teljes kozmetikai ipart felforgató cég szinte az összes boltját bezárta, miután a tulajdonos ámokfutást rendezett az Instagramon.

„Abnormális kozmetikai vállalat” – ez a Deciem logóba is foglalt jelmondata, mely az elmúlt napokban dehonesztáló felhangot kapott. A márka 2013-as debutálásakor gyakorlatilag felforgatta a kozmetikai piacot azzal, hogy a nagy márkák termékeinél sokkal erősebb összetételű, The Ordinarynek (átlagos, normális) keresztelt sorozattal rukkolt elő, melyben a kencéket az előbbiek árának töredékéért kínálják. A márkát ára, hatékonysága és a mögötte álló eszmeiség miatt világszerte gyakorlatilag kultikus hit övezi – írta a BBC.

A tulajdonos, Brandon Truaxe viszont a napokban egy sokkoló videót tett közzé az Instagramon, melyben – mindenféle részletesebb magyarázat nélkül – egy „súlyos bűncselekményről”, valamint „pénzügyi csalásról és sok másról” beszél. A cég ezután kedden az összes boltját bezárta Kanadában, Amerikában, Angliában, Dél-Koreában, Hollandiában és Ausztráliában is, honalpjuk tanúsága szerint csak a mexikóiak tartanak nyitva.

A Deciem sikerét jól mutatja, hogy tavaly az Estée Lauder is részesedést szerzett a márkában. A cég most az nyilatkozta a BBC-nek, hogy nagyon aggódik a Deciemért, és mint kisebbségi befektető meg fogja védeni a jogait. A Deciem 2018-ra prognosztizált árbevétele 300 millió dollár volt.

Truaxe idén többször is bajba sodorta a céget közösségi médiás megnyilvánulásaival, év elején például a később kirúgott üzlettársával kapcsolatban posztolt megosztó üzeneteket, de az is jellmező volt rá, hogy agresszíven válaszolgatott a kommentelőknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél

Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Jobb lesz a Snapdragon chipes Galaxy S10, mint a Samsung chipjével szerelt?

Jobb lesz a Snapdragon chipes Galaxy S10, mint a Samsung chipjével szerelt?

A brit kormányfő most nyerésre áll, kérdés, ez mire lesz elég

A brit kormányfő most nyerésre áll, kérdés, ez mire lesz elég

Audi-vezér: túlórakeretről soha nem beszéltünk a kormánnyal

Audi-vezér: túlórakeretről soha nem beszéltünk a kormánnyal

Elektromos triciklikkel erősít a posta

Elektromos triciklikkel erősít a posta