szerző:
hvg.hu

Jákó Eszter korábban már dolgozott hasonló pozícióban, egyszer például az E.ON-kötelékben, ahol korábban az MVM új elnök-vezérigazgatója is megfordult.

A hét eleje óta új kommunikációs igazgatója van a Magyar Villamos Műveknek: Bentzik Réka távozása után Jákó Eszter került a pozícióba – tudta meg a Népszava. Jákó már korábban is hasonló területen dolgozott az Intercomnál, a Reader's Digestnél, a UPC Magyarországnál, az E.ON-nál és a Sanománál is. Legutóbb a Budapesti Metropolitan Egyetem marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyetteseként, illetve óraadójaként tevékenykedett.

A lap szerint figyelemre méltó, hogy korábban Kóbor György, az állami energiaholding két hónapja kinevezett elnök-vezérigazgatója is dolgozott korábban az E.ON-kötelékben.

Hétfőn mi is megírtuk, hogy távozik az MVM kommunikációs igazgatója, Bentzik Réka. A távozás oka pontosan nem ismert, de talán érdemes megemlíteni, hogy ő volt az, aki korábban egy interjúban kikotyogta, hogy az MVM tulajdonképpen Rogán Antalék jóváhagyásával adott 500 millió forint támogatást a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványon keresztül a Békemenet-szervező Civil Összefogás Fórumnak. A kormány korábban azt kommunikálta, hogy nekik semmi közük nem volt a támogatás kiosztásához, Bentzik interjúja után viszont már nehéz lett volna meggyőzni erről bárkit is.

A Népszava információi szerint viszont nem ez volt Bentzik távozásának oka, hanem inkább az, hogy a kommunikáció mellett a külügyi és a kormányzati kapcsolatokért is felelős egykori MVM-vezető közel áll Szivek Norberthez, az MVM-et korábban felügyelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) lemondott vezetőjéhez: Bentzik Rékát három évvel ezelőtti kinevezésekor a tulajdonosi jogokat gyakorló társaság vezérének menyasszonyaként emlegették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Orbán már a két padsor között támaszkodik – fotó

Orbán már a két padsor között támaszkodik – fotó

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

TASZ: Jogellenesen vetett be könnygázt a rendőrség a tüntetők ellen

TASZ: Jogellenesen vetett be könnygázt a rendőrség a tüntetők ellen

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Nindzsafinissel hozta második aranyát Hosszú Katinka – videó

Nindzsafinissel hozta második aranyát Hosszú Katinka – videó