szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma is sok ügyfél megy el a lakástakarékokhoz.

Már a nyitás előtt sor állt a Fundamenta központi ügyfélszolgálata előtt. Az első ember reggel 7:10-kor érkezett meg.

©

A legtöbben egyébként is szerettek volna szerződést kötni, de volt olyan is, aki tegnap este döntötte el, hogy leszerződne, miután kiderült, hogy eltörölné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását. Sokan felújításra raknának félre így pénzt, gyakori az a megoldás is, hogy egy családból többen is kötnek szerződést, hogy még nagyobb legyen az összeg. Akadt olyan ember is, aki azért kérte, hogy ne fényképezzük, mert már rég munkában kellene lennie, de inkább elrohant szerződést kötni.

Ennél később csak nagyobb tömeg várható, tegnap például harmincnál is többen ültek bent, ami két, két és fél órás várakozási időt jelentett. Este háromnegyed hétkor, 45 perccel a zárás normális időpontja után még alig lehetett ülőhelyet találni az ügyfélszolgálaton, akkor azoknál tartott a sor, akik délután negyed ötkor húztak sorszámot.

Nem sokkal jobb a helyzet az OTP Mechwart ligeti fiókjánál sem.

A lakástakarékok állami támogatásának megszűnését már ma átnyomhatják a parlamenten, alig 24 órával az után, hogy Bánki Erik beadta a javaslatot. Az állami támogatás nélkül a lakás-takarékpénztárak épp a legfőbb vonzerejüket veszthetnék el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka