szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti terv másfélszeresébe került az olimpiai pályázat előkészítése.

Több mint 16 milliárd forintot költött a Budapest 2024 Zrt., amelynek a feladata a 2024-es olimpiai pályázat megszervezése volt – írta az Átlátszó. 2016-ban és 2017-ben anyagjellegű ráfordításokra 14,9 milliárd forint ment el, bérekre és járulékokra további másfél milliárd.

Mindez főleg annak a fényében érdekes, hogy az eredeti megvalósíthatósági tanulmányban arról volt szó: a pályázati procedúra tízmilliárd forintból ki fog jönni.

A Budapest 2024 Zrt. két év alatt kétmilliárd forintot költött el kommunikációra, 7,2 milliárdért szerződtek a külső szakmai tanácsok ellátására, és 3 milliárd forintos keretszerződést kötöttek médiára, valamint reklámozásra – ezekről nem tudni, hogy végül a keretből mennyit fizettek ki.

A cég végelszámolása mostanában zárul le, már a záró beszámolót és az ehhez kapcsolódó adóbevallásokat készítik. A társaságnál ma már nem dolgozik egy alkalmazott sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért