szerző:
hvg.hu/MTI

A Bige László érdekeltségébe tartozó szolnoki cég közleményben tudatta, hogy a termelés folyamatos, de szerintük semmi nem indokolta a rendőri jelenlétet.

Korábban írtunk róla, hogy rendőrök leptek el egy szolnoki műtrágyagyárat, amely az 5. leggazdagabb magyar, Bige László tulajdonában van. Az ORFK azt közölte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Egy helyi hírportál szerint a helyszínen rengeteg rendőr jelent meg, ezt megerősítette a Bige Holding Kft. is. Ők azt közölték, hogy a hatóság szerintük "indokolatlan nagyszámú" - 250-300 - emberrel jelent meg a gyárban.

A cégnél azt is hangsúlyozták, hogy továbbra is működnek, a termelés zavartalan.

A társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva

– írták közleményükben. Az ellenőrzés miatt a cég szerint indokolatlanul sok rendőr jelent meg a gyárban, majd a területen sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel valamint szemlebizottságokat állítottak fel. A kft. szerint a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna

A cég hangsúlyozza, a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal, bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket.

A cégcsoport dolgozói már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra

– írták. Helyi hírek szerint valaki feljelenthette a céget környezetszennyezés miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett az Australian Openen

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett az Australian Openen

Álommunka állami pénzből: milliókat adtak év végén a munkatársaiknak a frakciók

Álommunka állami pénzből: milliókat adtak év végén a munkatársaiknak a frakciók

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

Tömeges letartóztatás egy spanyolországi kakasviadalon

Tömeges letartóztatás egy spanyolországi kakasviadalon