szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Bige László érdekeltségébe tartozó szolnoki cég közleményben tudatta, hogy a termelés folyamatos, de szerintük semmi nem indokolta a rendőri jelenlétet.

Korábban írtunk róla, hogy rendőrök leptek el egy szolnoki műtrágyagyárat, amely az 5. leggazdagabb magyar, Bige László tulajdonában van. Az ORFK azt közölte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Egy helyi hírportál szerint a helyszínen rengeteg rendőr jelent meg, ezt megerősítette a Bige Holding Kft. is. Ők azt közölték, hogy a hatóság szerintük "indokolatlan nagyszámú" - 250-300 - emberrel jelent meg a gyárban.

A cégnél azt is hangsúlyozták, hogy továbbra is működnek, a termelés zavartalan.

A társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva

– írták közleményükben. Az ellenőrzés miatt a cég szerint indokolatlanul sok rendőr jelent meg a gyárban, majd a területen sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel valamint szemlebizottságokat állítottak fel. A kft. szerint a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna

A cég hangsúlyozza, a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal, bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket.

A cégcsoport dolgozói már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra

– írták. Helyi hírek szerint valaki feljelenthette a céget környezetszennyezés miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!

Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer