Karácsonyi csoda: újjászületik az olasz édesség, mert a dolgozók nem hagyták veszni

A gyárat bezárták, de a dolgozók akkor is gondosan őrizgették a százéves kovászt.

  • hvg.hu hvg.hu
Karácsonyi csoda: újjászületik az olasz édesség, mert a dolgozók nem hagyták veszni

Karácsony 2018

Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!

Júliusban még nagyon úgy tűnt, hogy az olaszoknak el kell köszönniük egyik nagy hagyományú édességgyáruktól, a veronai Melegattitól. Ez volt az a cég, amely meghonosította Olaszországban a pandoro nevű kuglóf-féleséget, és nyáron úgy tűnt, nem sikerül időben rendezni a tulajdonosi jogokat, így éppen a karácsonyi főszezonról csúszik le a cég.

Most úgy tűnik, a dolog mesés fordulatot vett, már amennyiben annak tekintjük, hogy új tulajdonossal vág neki a cég a karácsonynak. A karácsonyi történetnek külön meghittséget kölcsönöz az, amiről az Olaszmamma blog ír az olasz lapok alapján: a mostani ünnepi szezont azért tudja bevállalni a cég, mert néhány egykori dolgozó a sütemény elkészítéséhez elengedhetetlen anyakovászt azután is gondozta, hogy a létesítmény bezárt. Esetünkben egy százéves kovászt táplálgattak az előírt hőmérsékleten hónapokon át, úgy, hogy e hét keddjén el is indulhatott a gyártás.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Mikor jó egy céges hitelajánlat?

Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.