szerző:
hvg.hu

A lakáspiac fellendülése miatt a költöztetők piaca is telített, rengeteg vállalkozó látta meg ebben a szolgáltatásban a lehetőséget. Költözőknek jó hír, hogy a legtöbben viszonylag rövid határidővel is tudják vállalni a munkát. De mennyiért?

A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint a határidővel egyik megkeresett válllakozásnál sem volt gond. Volt, aki aznapra is tudta volna vállalni a megbízás teljesítését.

Sokan igyekeznénk hétvégére ütemezni a költözést, jogos a kérdés, hogy vajon szombat-vasárnap felárral dolgoznak-e a cégek. A megkérdezett cégek ugyanazon az áron dolgoznak a hét minden egyes napján.

Nyilván a piac szereplői  figyelik egymás árait, de ettől függetlenül (vagy éppen ezért), a költöztetés nem olcsó mulattság. Egy átlagos kétszobás lakást 10 kilométerrel odébb pakolni akár 60-80 ezer forintba is kerülhet. Számolni kell minden esetben a kiszállási díjjal, van cég, amelyik embereként számol, van, ahol óradíjban, de van lehetőség perc alapú elszámolást is igénybe venni.

Aki még a csomagolást is szeretné megúszni, felár ellenében olyan céget is könnyedén találhat, amelyik nem csak átszállítja, de össze is pakolja a holmijait. Ebben az esetben ők hozzák a csomagolóanyagot, mindent szakszerűen elraknak, kikötik a mosógépet, sőt, még a csillárt is leszerelik és szétkapják az elemes bútorokat. Igaz, ebben az esetben az alapár dupláját is elkérhetik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Klimt és Schiele művészete a moziban

Klimt és Schiele művészete a moziban

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Ismét hatalomra kerülhet a korrupció miatt leváltott Srí Lanka-i kormányfő

Ismét hatalomra kerülhet a korrupció miatt leváltott Srí Lanka-i kormányfő

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt