szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jászai Gellért május 1-jétől a 4iG Nyrt.-nél megkezdett építkezésre összpontosít.

Távozik a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Konzum és Opus igazgatóságából Jászai Gellért – derül ki az összeolvadófélben lévő cégek közleményéből. Jászai jelenleg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. elnök-vezérigazgatója és az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja, ám a társaságok éves rendes közgyűlését követően leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról.

A holdingvállalatok növekedési stratégiájáért felelős szakember ezt követően részvényesként továbbra is érdekelt az Opus Global sikeres működésében, április 30. után azonban már a 4iG Nyrt.-nél megkezdett építkezésre, az informatikai nagyvállalat dinamizálására, illetve a társaság operatív vezetésére kíván több időt fordítani.

Ahogy megírtuk, az ugyancsak Mészáros érdekeltségébe tartozó 4iG-nek március közepén lett a vezérigazgatója.

Jászai a közlemény szerint saját kezdeményezésére távozik a fúzió alatt álló tőzsdei vállalatok éléről.

A múlt héten amiatt írtunk a 4iG-ről, hogy a Világgazdaság megírta: arról terjed pletyka a piacon, hogy a cég bejelentkezett a Magyar Telekom érdekeltségéért, a T-Systemsért.

A Konzum és az Opus tavaly jelentette be, hogy megvásárolja a 4iG-t. Ahogy beszámoltunk róla, az informatikai vállalat három veszteséges év után tavaly pluszban zárt, "elsődlegesen a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Év végén már új utascentrumban vehetjük a vonatjegyeket a Keleti pályaudvaron

Év végén már új utascentrumban vehetjük a vonatjegyeket a Keleti pályaudvaron

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Végleg elvették Hargitától a Békás-szorost

Végleg elvették Hargitától a Békás-szorost