Az ember, akinél nagyobbat még senki sem bukott a YouTube-on

Az ember, akinél nagyobbat még senki sem bukott a YouTube-on

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap alatt vesztett egymillió feliratkozót, majd azóta még másfél milliót. Egy volt barátja szólt be neki.

James Charles New York-i vlogger nemrég 16,5 millió feliratkozóval rendelkezett, miután olyan videókat osztott meg, amelyben például Kylie Jenner sminkjét készíti el. A főleg szépségápolási tippjeiről és stílusáról híres vlogger karrierje szépen ívelt felfelé, amikor pénteken megjelent egy másik videó.

Azt Tati Westbrook, egy másik vlogger, Charles egykori barátja készítette, akivel korábban több közös videójuk is volt, sőt, James Charles készítette Westbrook esküvői sminkjét is – számol be a Sky.

A pénteki videóban Tati Westbrook először hűtlennek nevezi egykori barátját, mert a videóiban egy másik cég kozmetikai termékeit hirdette, nem az ő saját márkáját. Ezen kívül problémás viselkedésűnek is nevezte a „Viszlát nővérem” elnevezésű, 43 perces videóban.

Szerinte ugyanis James Charles a hírnevét, eszközeit és pénzét használja arra, hogy mások érzelmeivel játszadozzon. A videóban elhangzottak szerint mások szexualitását is manipulálja, hiszen az előbbi eszközeivel előbb megpróbálja tönkretenni, elbizonytalanítani a rajongóit, majd olyan irányba terelni őket, hogy az a saját homoszexualitásával összeférjen – még akkor is, ha az áldozatai nem melegek.

Bár ezen állítások igazságtartalma egyelőre kérdéses, hatása egyértelmű: amíg James Charles pénteken 16,5 millió feliratkozóval rendelkezett, hétfőn kora délután már csak 13,8 millióval. A Sky szerint egy nap alatt egymillió Youtube-feliratkozót veszített, amire korábban még sosem volt példa.

Charles azóta hivatalosan, videóüzenetben kért bocsánatot, Westbooktól, a férjétől és a feliratkozóitól, mint mondta, utálja magát nemcsak azért mert csalódást okozott a rajongóinak, hanem azoknak is, akiket követendő példának tekintett az elmúlt években. Ez azonban, úgy tűnik, nem mindenkinek elég: azóta Kylie Jenner is abbahagyta az Instagram-csatornájának a követését.

Hozzászólások