szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A technikai felkészültség biztosítására hivatkozott a kormány, amikor haladékot adott a vendégadatok rögzítésére.

Az eddigi tervvel ellentétben nem kell idén szeptember 1-jétől rögzíteni a szálláshelyeken minden vendég adatait. A 2020-as költségvetést megalapozó törvénycsomagba tettek be egy pontot, amellyel 2020. január 1-jére tolják el a rendszer bevezetését, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy biztosítsák a technikai felkészültséget.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tesztüzeme január óta tart, az eredeti elképzelés az volt, hogy már júliustól kötelező lesz a regisztráció az összes olyan kereskedelmi szálláshely számára, ahol legalább 8 szoba és 16 férőhely van. A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség naprakész adatokat fog kapni a forgalomról. A szálláshelynek a vendég nevét, születési idejét és úti okmányának adatait egy központi tárhelyen is rögzítenie kell. Ehhez az önkormányzatok, a NAV, a rendőrség, az idegenrendészet és a KSH is hozzáférhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova